Navigering

Lilla Östersundsspelen

Stort tack till alla deltagare, superhjältar, ledare, föräldrar, funktionärer m fl för en fantastisk dag på skidstation. Resultaten finns nu publicerade längre ner. Vi ses igen 2024!

Lilla Östersundsspelen 11 feb 2023

Östersunds SK är glada att kunna bjuda in till ungdomstävlingar på Östersunds skidstadion. I Lilla Östersundsspelen erbjuder vi flera olika tävlingsmoment: Masstart klassisk och Äventyrssprint i fri stil för ungdomar och Jämtkrafts superhjältelopp för barn 1-8 åringar.

Publik är välkommen och vi har som ambition att erbjuda såväl härliga tävlingar som aktiviteter för alla som är på arenan. Aktiviteter för hela familjen anordnas i samarbete med Norra Skog, Stadionbutiken och Handelsbanken.

Dagen innehåller två deltävlingar för ungdomar och ett barnslopp. Masstart (9-16 år) som går i klassisk stil och masstart. Jämtkrafts superhjältelopp (1-8 år) som går i fri stil med individuell start. Äventyrssprint (9-16 år) som går i fri stil och individuell start.

Inbjudan

Anmälan och anmälningsavgift

Anmälan via tävlingskalendern i IdrottOnline. Anmälan ska göra till båda tävlingsmomenten i Lilla Östersundsspelen.

Öppen klass 1 är för åkare i paraklassen. Öppen klass 2 åker utan tidtagning men startar tillsammans med sin åldersgrupp och åker samma distans som de i sin åldersgrupp.

Anmälningsavgiften till Lilla Östersundsspelen är för ungdomar (9-16 år) 150 kr per deltävling. Anmälan till Jämtkrafts Superhjältelopp för barn (1-8 år) är gratis då Jämtkraft bjuder på startavgiften.

Anmälningsavgiften faktureras svenska klubbar i efterhand. Åkare/klubbar utan tillgång till IdrottOnline sätter in anmälningsavgiften på BG 5456-6690. Ange Lilla Östersundsspelen, deltagarens namn och klass.

Sista dagen att anmäla sig är tisdag den 7 februari. Efteranmälan, i mån av plats, på tävlingsdagen och då debiteras efteranmälningsavgift 75 kr.

Efteranmälan till Jämtkrafts Superhjältelopp görs i samband med nummerlappsutdelningen från kl 13.45.

Startlista och resultat

Starttider

12:00 Deltävling 1 Masstart. Se starttid för varje klass i startlistan.

14:30 Jämtkraft Superhjältelopp. Barnen släpps iväg 3 och 3 i den takt med att de kommer till starten. Ingen speciell startordning.

16:30 Deltävling 2 Äventyrssprinten. Se starttid för varje deltagare i startlistan.

Banor

Jämtkrafts Superhjältelopp

Jämkrafts Superhjältelopp är loppet för de yngre deltagarna mellan 1-8 år. De deltagande superhjältarna kommer åka en lätt och rolig bana där ett pris väntar efter målgång.

 

Inbjudan

 

 

Nummerlappar och chip

Nummervästar och chip hämtas föreningsvis från kl 10.00 i sekretariatet på övervåningen till Lilla Östersundsspelens deltävling 1 och 2.

Nummerväst och chip ska användas vid båda deltävlingarna. Om endast anmäld till deltävling 1 så kommer målpersonalen ta nummerväst och chip. Vid ej återlämnad nummerväst eller chip debiteras 750 kr för respektive sak.

För Jämtkrafts Superhjälte hämtas nummerlappar i sekretariatet i luckan mitt emot trappen från kl 13.45. Superhjältarna får behålla sina nummerlappar.

Priser

Pris till alla som deltar masstart och Jämtkrafts superhjältelopp i tävlingen samt utlottningspriser kommer att delas ut.

Köldgräns

- 15 grader. Beslut om inställd tävling på grund av kyla läggs ut som en nyhet på hemsidan senast kl 08.00 lördagen den 11 februari. Vid inställd tävling på grund av kyla faktureras 50% av anmälningsavgiften.

Parkering

Parkering finns vid Skidstadion. Parkeringsavgift 20:-/bil, betalas med Swish till 123 225 72 10

Mat

Serveringen på undervåningen i Nya sekretariatet där det går att köpa fika och enklare mat.

Omklädning och dusch

Tillgång till ombyte och dusch finns längst ner i Mediahuset

Fotografering/Filmning

Genom ditt deltagande i arrangemanget ges medgivande till att Östersunds SK kan publicera bilder/filmer från arrangemanget på hemsida eller i annat marknadsföringssyfte.

Tips på boende - Scandic Östersund Syd

Bo bekvämt och skönt några minuter söder om centrum på Scandic Östersund Syd. Med bil når du enkelt citykärnan, shoppingcentret Lillänge, och det vackert belägna Östersunds skidstadion. Här finns också ett bra gym med bastu- och relaxavdelning där du kan varva ner efter en lång tävlingsdag.

Frågor

Kontakta tävlingsledare Mattias Elg, 070-611 2008 eller [email protected]