Navigering

ÖSK Motion

Om

ÖSK Motion är en sektion som vänder sig till vuxna motionärer (från 17 år) som vill bli bättre längdskidåkare. I ÖSK Motion erbjuds motionärerna tränings- och teknikpass under ledning av klubbens elitåkare. Vår säsong pågår från slutet på augusti till mars/april beroende på hur snöläget ser ut.

Träningsplanering

Träningen pågår just nu och vi kör rullskidor och skidgång.

Träningstid

Tisdagar mellan 19 - 20.30. Vi samlas vid Nya sekretariatet (om inget annat anges). Nya sekretariatet är den röda byggnaden till höger om läktaren.

Nivåer och teknik

Alla är verkligen välkomna!

På träningarna delar vi in oss i flera grupper efter ambition och färdighet. Vi har olika nivåer; grund, nedre medel och övre medel. Alla skall känna att de är i en grupp där de själva får utvecklas i sin egen takt. Du väljer därför själv vilken grupp du vill träna med i samband med träningens start.

Under barmarkssäongen tränar vi skidgång med stavar, rullskidor, myrmarkslöpning m.m.

När vi tränar på snö så tränar både klassisk teknik och skate.

Övrig information

Inför varje träning skickar vi ut aktuell träningsinformation inför veckans träning med kallelse i Sportadmin. Vi har även Facebook-grupp som heter "ÖSK Motion" och det är en sluten grupp som du får klicka att du vill gå med i.

Under säsongen brukar vi arrangera föreläsningar i vallateknik, fikakvällar, mindre läger m.m. Det är medlemmarnas intresse som styr så det är fritt fram att komma med förslag.

Klubben arrangerar en rad större och mindre tävlingar där medlemmarna ibland deltar själv eller ställer upp och som funktionärer.

Det arbete som ledare och andra frivilliga inom ÖSK Motion utför är helt ideellt. Träningsavgiften går till att arvodera våra professionella tränare som får ersättning för varje träningstillfälle. Det är således antalet betalande medlemmar som skapar ramar för hur många och hur ofta vi kan nyttja våra tränare.

Medlemskap

För att vara med i ÖSK Motion ska du teckna medlemskap i klubben och betala träningsavgift.

Träningsavgiften är 1 250 kr. Träningsavgiften är för de allra flesta en godkänd kostnad att utnyttja mot sitt friskvårdsbidrag. Om din arbetsgivare låter dig ta ut friskvårdsersättning via rekvisition så finns en blankett som du får fylla i och skicka in tillsammans med rekvisitionen.

Är du ny och vill testa på någon träning innan du blir medlem så är det helt ok och det är bara att dyka upp.

Köldgräns

Sedan 2019 har vi bestämt att en köldgräns på träningarna på - 15 grader. Både för åkares och ledares skull. Vi har tidigare haft träningar ibland i minus 20 men det blir inte särskilt bra eller hälsosamt för någon. Dock får man naturligtvis ut och åka själv under träningstiden och stadion är bokad för träning så man behöver inget spårkort, men vi kör ingen organiserad träning.

Om det blir träning eller inte bestäms samma dag runt kl 15.00 och läggs ut i Facebook-gruppen. Vad prognosen (SMHI) visar kl 15 att temperaturen förväntas bli kl 19 avgör om vi kör ledarledd träning eller inte. Visar den - 15 kl 19 så kör vi såtillvida det inte går mot kallare, visar den - 16 så ställer vi in. Står det inställt kl 15 så är det inställt oavsett plötsliga oförutsedda väderväxlingar.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att maila klubben!