Navigering

ÖSK Motion

Anpassad träning under pandemin

Vi vill kunna fortsätta träna tillsammans och har därför tagit fram ett upplägg så att vi följer de riktlinjer som nu råder. Hoppas ni respekterar upplägget och vi gör detta nu för att vi ska kunna fortsätta med träningarna.

Upplägg: Träningstiden anpassas och vi kortar ner träningstiden och samtidigt skapar två pass vid olika tider. Pass 1 - 19:00-19:40 och Pass 2 - 19:45-20:25.

Passen erbjuder grupper för olika skidtekniker och nivåer Passen har samma upplägg och ledare oavsett starttid.

Vad ska du göra: I Facebook-gruppen läggs en omröstning kvällen innan där du ska ange vilken grupp du vill närvara i. Omröstningen publiceras måndag kväll och du ska svara senast tisdag kl 12.00. En grupp är full om den har 8 personer eller svar. Då får du välja ett annat pass eller grupp. OBS! Gäller dem som har betalat medlemsavgift och träningsavgift. Om du tänkt delta för att testa på ÖSK Motion så blir det i mån av plats. Om du får förhinder är det viktigt att du bockar ur din närvaro. Detta möjliggör att någon annan får möjligheten att närvara.

Åk några varv kom uppvärmd till passet så ledarna kan köra igång direkt så sparar vi in den tiden och kan fokusera tiden på skidteknik m.m.

Om

ÖSK Motion är en sektion som vänder sig till vuxna motionärer (från 17 år) som vill bli bättre längdskidåkare. I ÖSK Motion erbjuds motionärerna tränings- och teknikpass under ledning av klubbens elitåkare. Vår säsong pågår från slutet på augusti till mars/april beroende på hur snöläget ser ut.

Träningstid

Tisdagar mellan 19.00-20.30 med samling vid Sekretariatet (om inget annat anges).

Nivåer och teknik

Alla är verkligen välkomna!

På träningarna delar vi in oss i flera grupper efter ambition och färdighet. Vi har tre olika nivåer; nybörjare, medel och intervall. Alla skall känna att de är i en grupp där de själva får utvecklas i sin egen takt. Du väljer därför själv vilken grupp du vill träna med i samband med träningens start.

Under barmarkssäongen tränar vi skidgång med stavar, rullskidor, myrmarkslöpning m.m.

När vi tränar på snö så tränar både klassisk teknik och på senare år har vi börjat köra mer skate.

Övrig information

Under säsongen brukar vi arrangera föreläsningar i vallateknik, fikakvällar, mindre läger m.m. Det är medlemmarnas intresse som styr så det är fritt fram att komma med förslag.

Klubben arrangerar en rad större och mindre tävlingar  där medlemmarna ibland deltar själv eller ställer upp och som funktionärer.

Det arbete som ledare och andra frivilliga inom ÖSK Motion utför är helt ideellt. Träningsavgiften går till att arvodera våra professionella tränare som får ersättning för varje träningstillfälle. Det är således antalet betalande medlemmar som skapar ramar för hur många och hur ofta vi kan nyttja våra tränare.

Medlemskap

För att vara med i ÖSK Motion ska du teckna medlemskap i klubben och betala träningsavgift.

Träningsavgiften är 1 250 kr. Träningsavgiften är för de allra flesta en godkänd kostnad att utnyttja mot sitt friskvårdsbidrag. Om din arbetsgivare låter dig ta ut friskvårdsersättning via rekvisition så finns en blankett som du får fylla i och skicka in tillsammans med rekvisitionen.

Är du ny och vill testa på någon träning innan du blir medlem så är det helt ok och det är bara att dyka upp.

Köldgräns

Sedan 2019 har vi bestämt att en köldgräns på träningarna på - 15 grader. Både för åkares och ledares skull. Vi har tidigare haft träningar ibland i minus 20 men det blir inte särskilt bra eller hälsosamt för någon. Dock får man naturligtvis ut och åka själv under träningstiden och stadion är bokad för träning så man behöver inget spårkort, men vi kör ingen organiserad träning.

Om det blir träning eller inte bestäms samma dag runt kl 15.00 och läggs ut i Facebook-gruppen. Vad prognosen (SMHI) visar runt kl 15 att det ska vara kl 19 avgör om vi kör ledarledd träning eller inte. Visar den - 15 kl 19 så kör vi såtillvida det inte går mot kallare, visar den - 16 så ställer vi in. Står det inställt kl 15 så är det inställt oavsett plötsliga oförutsedda väderväxlingar.

Kontakt

Inför varje träning skickar vi ut aktuell träningsinformation inför veckans träning per mail och vi lägger upp på vår Facebook-sida. Gruppen heter "ÖSK Motion" och det är en sluten grupp som du får klicka att du vill gå med i.

Har du frågor är du välkommen att maila klubben!