Navigering

Jämtkraft barnskidskola

Nyheter

Anmälan till Jämtkraft barnskidskola öppnar för anmälan måndag den 6 nov kl 12.00.

Anmälan nås via den gula knappen "Bli medlem" och se där instruktionerna hur du gör din medlemsregistrering. De olika träningsgrupperna är utifrån barnets födelseår. Jämtkraft Barnskidskola förbehåller sig rätten att avanmäla barn som anmälts till fel grupp.

Barnskidskolan har tagit fram en förturspolicy kring anmälan. Den gör att barn till ledare, de som gått barnskidskolan tidigare år och de vars föräldrar har betydande engagemang i klubben har förtur till platserna. Policyn hittar du längre ner på denna sida. Instruktion till förtursanmälan kommer skickas ut via e-post till förra årets deltagare. Förtursanmälan öppnar en vecka innan ordinarie anmälan.

Tveka inte att höra av dig till [email protected] om du har några frågor eller funderingar!

Om

Barnskidskolans målsättning är glädje, kamratskap och utveckling på snö. Detta uppnår vi genom övningar på skidor som utvecklar barnets färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans. Det finns fyra olika grupper och varje grupp har ett max antal platser för att barnskidskolan ska bli så bra som möjligt för barnen.

Barnskidskolan bygger på att vi är många som hjälper till. Du som vuxen kan bidra på många sätt, att vara ledare eller hjälpledare. Även att vara på plats och hjälpa till så att alla hänger, blir uppmärksammade och har kul är viktigt. Vi hjälps också åt med praktiska bestyr med utrustning, fika, mm.

Träningstid

Barnskidskolan startar vecka 3 och pågår till och med vecka 12, med uppehåll under vecka 10.

Våra grupper har träningar på tisdagar respektive torsdagar mellan kl. 18:00 - ca 19:00 (längden på träningarna kan variera mellan 45-60 min).

Våra grupper

 

 

VATTENKRAFT (barn födda 2019)

 

I VATTENKRAFT ligger fokus på att skapa ett intresse hos barn som är nybörjare inom skidåkningen. Vi övar balans och skidvana genom lek och bus med skidorna på. Målet är att alla hittar balansen, kan resa sig upp själva när de ramlat, kan svänga och vända, börjat glida på skidorna och klara av att åka upp och ner för enklare backar. Och framför allt har kul på snö!

 

VINDKRAFT (barn födda 2018 )

 

I VINDKRAFT fortsätter vi med lekar och övningar för att fortsätta utveckla balans och kontroll och får mer fart under skidorna. Vi utmanar oss i brantare backar och lär oss att saxa uppför och svänga i slalombanor både utför och uppför. Vi leker och åker i terrängen utanför de preparerade spåren. Målet är att alla utvecklar sin balans så de glider fram på skidorna, kan saxa uppför, ploga nerför och släppa på utför lite brantare och ta sig fram i ojämnare terräng.

 

SOLKRAFT (barn födda 2017)

 

I SOLKRAFT är det fart och fläkt! Vi åker uppför och nerför i alla backar, vi fortsätter utveckla balans och motorik genom olika lekar, banor och åkövningar i och utanför de preparerade spåren. Målet är att alla kan ta sig fram i alla typer av terräng , hittat glidet och farten på skidorna och vågar utmana sig själva med hopp, utförsbackar och fartfylld åkning.

 

STJÄRNKRAFT (barn födda 2016)

 

Med fart under skidorna jobbar vi vidare med lärande lek och övningar för att utveckla balans och koordination. Vi rör oss också lite längre ut i terrängen och hittar roliga utmaningar.

Ledare

Jämtkraft barnskidskola bygger på att vi är många som hjälper till. Du som vuxen kan bidra på många sätt, att vara ledare eller hjälpledare. Även att vara på plats och hjälpa till så att alla hänger, blir uppmärksammade och har kul är viktigt. Vi hjälps också åt med praktiska bestyr med utrustning m.m.

Gruppledare - har ett övergripande ansvar för en träningsgrupp tillsammans med ytterligare en ledare. Alla gruppledare erbjuds hjälp i planering och genomförande av huvudansvariga för barnskidskolan. Innan barnskidskolan startar kommer vi ha en träff med alla ledare där vi går igenom övningar och planering tillsammans. De som är nya gruppledare erbjuds att ha en erfaren ledare som fadder med vilken man kan får stöd och hjälp.

Hjälpledare - hjälper gruppledaren i en träningsgrupp med att genomföra övningar och bidrar med glädje och uppmuntran i träningsgrupperna. Innan barnskidskolan startar kommer vi ha en träff med alla ledare där vi går igenom övningar och planering tillsammans.

Utrustning

Längden på barns skidor ska vara +/- 10 cm av kroppslängden. Tänk på att en längre skida är svårare för barnet att hantera än en kortare.

Vi rekommenderar vallningsfria skidor för alla grupper i barnskidskolan.

Stavarna ska gå upp till armhålan för att ha rätt längd, gärna något kortare för de yngsta skidskolebarnen.

Träningsavgift

Träningsavgiften för barnskidskolan är 350 kr. Medlemskap i klubben är också ett måste och det kostar 250 kr för enskild medlem eller 600 kr för familj.

Köldgräns

Köldgräns är -15 grader. Vid inställd skidskola meddelas detta per mejl.

Kontakt

Har du frågor kring barnskidskolan kan du kontakta: