Navigering

ÖSK Parasport

Om

Östersunds SK (ÖSK) startade under hösten 2016 sin parasportverksamhet för personer med olika funktionsnedsättningar. Parasport riktar sig mot personer med:

 

Rörelsenedsättning

Synnedsättning

Intellektuell funktionsnedsättning

Till en början var det 4 aktiva som tränade tillsammans samt elitåkaren Zebastian Modin som tränar på egen hand. Östersunds SK:s parasportverksamhet är ständigt växande och idag har vi ca 20 aktiva i olika åldrar. Detta innebär att vi är den skidförening i Sverige med flest aktiva paraskidåkare.

 

Vår verksamhet för parasportare är möjlig med stöd från våra samarbetspartners.

Parasport ungdom/vuxen:

Vårt största fokus är individuell utveckling, både i skidspåret och utanför. För oss är det viktigt att alla följer föreningens värdegrund och vi arbetar aktivt med den. Vi har aktiva som framgångsrikt deltagit i Special Olympics, Deaflympics och Paralympics, men också många som enbart tränar för att det är kul! Flera av våra aktiva har även genomgått ledarutbildningar och de hjälper flitigt till som funktionärer på föreningens egna tävlingar.

Det blir fler och fler föreningar som anordnar tävlingar med klasser som är direkt riktade mot parasportare. ÖSK har under flera år haft Paraklasser vid sina tävlingar.

Åkare

Eva Dahlberg

Henrik Berglund

Lovisa Danielsson

Kari Palo-Oja

Lukas Karlsson

Åsa Westman

Parasport Barn

Vi riktar oss till barn i åldern 7–13 år med samma funktionsnedsättningar som står övers på sidan.

Gruppens målsättning är glädje, kamratskap och utveckling. Det uppnår vi genom träningar som utvecklar barnens olika färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans.

Då både verksamheten och ledarna är helt nya så kommer gruppen begränsas till 12 deltagare. Ledarna engagerar sig ideellt och vi är en blandning av föräldrar och ledare som vill vara med utan att ha någon anhörig i våra grupper. Som ny aktiv så behövs inga förkunskaper, men det är bra om du har skidor, pjäxor och stavar. En vårdnadshavare/anhörig till barnet behöver även finnas till hands under träningen

 

Ledare

Vi har en fantastisk ledarstab som gör ett storartat jobb och vi har sällan haft några problem med att rekrytera ledare. Däremot behövs alltid personer som vill hjälpa till, så med en tydlig värdegrund och mycket hjärta välkomnar vi gärna flera ledare som vill ha roligt tillsammans med oss!

Kontakt

 

Ungdom/vuxen

Leif Danielsson

 

Barn

Richard Söderlund  070-973 63 42 och Kenth Carlsson 070-372 90 29