Navigering

ÖSK Parasport

Om

ÖSK startade under hösten 2016 en ny verksamhet, Parasport längdskidor, för personer med utvecklingsstörning. Gruppen som startade bestod av 4 aktiva och växer med tiden. Under 2021 har vi även startat en barnskidskola parasport för barn mellan 7-12 år.

Klubbverksamheten för den här målgruppen är  väldigt liten i Sverige. Vi är med våra åkare den näst största föreningen i landet.

Träningen har främst handlat om att utveckla skidtekniken och utvecklingen har gått framåt i snabb takt.

Än så länge finns det få tävlingar som är direkt riktade mot Parasportare och våra åkare tävlar/har tävlat i lokala, nationella och internationella tävlingar.

Vår paraverksamhet är möjlig med stöd från vår samarbetspartners

Barnskidskola Parasport

Barnskidskolan riktar sig mot barn i åldern 7–12 år med syn-, rörelse- eller intellektuella funktionsnedsättningar. Skidskolan kommer att ledas av ledare från ÖSK.

Barnskidskolans målsättning är glädje, kamratskap och utveckling på snö. Detta uppnår vi genom övningar på skidor som utvecklar barnets färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans.

Barnskidskolan genomförs under sex tillfällen, på torsdagar kl.18.30-19.30. Samling sker på Östersunds skidstadion.

Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du har skidor, pjäxor och stavar av enkelt slag. En förälder behöver finnas till hands under träningarna. Sit Ski finns att låna.

Utifrån den rådande situationen med Covid-19 så kommer antalet deltagare maximalt vara 8 barn. Vi planerar vår verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens och Svenska skidförbundets riktlinjer som kommer att följas och håller oss uppdaterade på eventuella förändringar. Vår ambition är att vi ska kunna genomföra Barnskidskolan men vi vill även uppmärksamma er på att beroende på hur rådande situationen utvecklas kan vi komma att behöva ställa in eller göra förändringar kort inpå eller under skidskolan.

Anmälan till Barnskidskola Parasport gör du genom maila till [email protected]

Åkare

Eva Dahlberg

Henrik Berglund

Lovisa Danielsson

Kari Palo-Oja

Lukas Karlsson

Åsa Westman

Ledare

Vi har en fantastisk ledarstab som gör ett storartat jobb och vi har aldrig haft några problem med att rekrytera ledare. Med en tydlig värdegrund och mycket hjärta försöker vi att hitta fler ledare för vår verksamhet.

Kontakt: Peter Berglöf