Navigering

ÖSK Parasport

Om

Östersunds SK (ÖSK) startade under hösten 2016 sin parasportverksamhet för personer med olika funktionsnedsättningar. Parasport riktar sig mot personer med:

 

Rörelsenedsättning

Synnedsättning

Intellektuell funktionsnedsättning

Till en början var det 4 aktiva som tränade tillsammans samt elitåkaren Zebastian Modin som tränar på egen hand. Östersunds SK:s parasportverksamhet är ständigt växande och idag har vi 16 aktiva i olika åldrar. Detta innebär att vi är den största parasportverksamheten inom idrottsföreningar i Sverige.

 

Vår verksamhet för parasportare är möjlig med stöd från våra samarbetspartners.

Parasport ungdom/vuxen:

Träningens största fokus har varit på individuell utveckling, både i skidspåret samt utanför. Vi har aktiva som framgångsrikt deltagit i Special Olympics, Deaflympics och Paralympics. Flera av våra aktiva har även genomgått ledarutbildningar och två är Special Olympics ambassadörer.

Än så länge finns det få tävlingar som är direkt riktade mot parasportare. Under säsongen 2021/2022 kommer ÖSK att anordna tävlingar för alla klasser vilket är unikt då det är första gången det sker i Sverige.

Åkare

Eva Dahlberg

Henrik Berglund

Lovisa Danielsson

Kari Palo-Oja

Lukas Karlsson

Åsa Westman

Parasport Barn

Vi riktar oss till barn i åldern 7–13 år med lika funktionsnedsättningar som vår grupp för ungdomar och vuxna.

Gruppens målsättning är glädje, kamratskap och utveckling. Det uppnår vi genom träningar som utvecklar barnens olika färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans.

Då både verksamheten och ledarna är helt nya så kommer gruppen begränsas till 12 deltagare. Ledarna är engagerade, ideella föräldrar. Som ny aktiv så behövs inga förkunskaper, men det är bra om du har skidor, pjäxor och stavar. En vårdnadshavare/anhörig till barnet behöver även finnas till hands under träningen

 

Ledare

Vi har en fantastisk ledarstab som gör ett storartat jobb och vi har aldrig haft några problem med att rekrytera ledare. Med en tydlig värdegrund och mycket hjärta försöker vi att hitta fler ledare för vår verksamhet.

Kontakt