Navigering

ÖSK Ungdom

Om

Välkommen till Östersunds SK:s ungdomsverksamhet! Om du inte redan är med, är det bara att hänga på!

Vi har träningsgrupper för barn/ungdomar i åldrarna 9-16 år och grupperna är åldersindelade efter barnens födelseår. Den här säsongen kommer barn födda 2014 att utgöra den yngsta gruppen, och ungdomar födda 2007 den äldsta.

Vi tränar på Östersunds skidstadion tisdagar och/eller torsdagar samt de äldsta grupperna tränar också på lördagar. På tisdagar och torsdagar samlas vi vid det så kallade Nya sekretariatet och alla grupper samlas kl. 18.30. Varje träningsgrupp svarar för att information om träningar, fikakvällar, läger etc. sprids till alla deltagare, det är därför viktigt att familjerna lämnar sina kontaktuppgifter.

Köldgräns är -15 grader.

Ungdomssektionen brukar arrangera ett barmarksläger och ett snöläger per säsong som brukar locka många deltagare. Läger är väldigt roligt, och utvecklande sätt att träna och skapa gemenskap. Vi tar ut en avgift per deltagare. ÖSK brukar dessutom ha en hemmalägerdag, där alla sektioner träffas.

Föräldrars medverkan är viktig! Vi kan alltid bli fler ledare, så är du som förälder intresserad av att vara med – säg bara till! Utbildningar erbjuds regelbundet och vi är ett fint ledarkollektiv som varit med olika länge och gärna hjälper till. Föräldrar är hjärtligt välkomna att delta under träningskvällarna och förväntas hjälpa till vid klubbens olika aktiviteter, t ex som funktionär vid klubbens tävlingar och vara med och arrangera fikakvällar för ungdomsgrupperna. Ungdomssektionen brukar också sälja exempelvis tunnbröd för att få extra intäkter till verksamheten, vid sådana tillfällen är också föräldrar viktiga.

Födda 2014

Uppstart: Första träningen den 4/10 18.30 - 19.30 och kommer därefter att fortsätta på tisdagar under hösten.

Träningstider: Tisdagar 18.30-19.30

Fokus: Verksamheten kommer att likna övriga grupper. Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans.

Övrig information:

 

Ledare: Anna Sörensson

Födda 2013

Nu har repet dragit och då är en väldigt stor träningsgrupp så är den nu stängd för nya deltagare den här säsongen.

Uppstart: Prel 13 sept

Träningstider: Tisdagar 18.30-19.30

Fokus: Verksamheten kommer att likna övriga grupper. Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans.

Övrig information:

 

Ledare: Hans Nordell och  Johan Holmlund 

Födda 2012

Uppstart: 13 sept med samling på skidstadion

Träningstider: 18:30

Fokus: Verksamheten kommer att likna övriga grupper. Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans.

Övrig information: Under hösten tränar vi med löparskor på fötterna och kläder efter väder fram till konstsnön/snön möjliggör skidåkning.

 

Ledare: Petter Kindmalm

Födda 2011

Vi är en stor grupp och har begränsade möjligheter att ta emot fler ungdomar i gruppen just nu. Hör av dig till Erik (se nedan) för att få aktuell info.

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Prel. tisdagar 18:30-19:30 under barmarkssäsongen och sen tisdagar och torsdagar på snö.

Fokus: Vi tränar på lekfullt sätt för att öva grundläggande färdigheter (balans, koordination, mm) och för att lära grunderna i skidteknik. Vi lägger också stor vikt och engagemang på att bygga en stark gemenskap.

Övrig information: Under hösten tränar vi med löparskor på fötterna och kläder efter väder fram till konstsnön/snön möjliggör skidåkning.

Födda 2010

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar och torsdagar 18:30-19:45, vissa veckor kommer vi att flytta en av träningarna till lördag förmiddag.

Fokus: Vi tränar varierat och försöker ha mycket roligt tillsammans! Under barmarkssäsongen blandar vi löpning och skidgång med grundläggande färdigheter som balans, koordination och spänst. På vintern varvar vi skate och klassisk skidåkning. Allt sker i en lekfull miljö där glädje och kamratskap står i fokus.

Övrig information: Under hösten tränar vi med löparskor på fötterna och kläder efter väder fram till konstsnön/snön möjliggör skidåkning. Ta gärna med mössa, vantar och en torr tröja/jacka att ta på sig efter träningen.

 

Ledare: Anders Ingebrand, Magnus Åström, Ismail Ouraich, Jerry Ahrlin och Laila Kveli

Födda 2009

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar och torsdagar 18.30-20.00

Fokus: På barmarksträningen varierar vi längre löpning med styrketräning, skidgång lekar och stafetter samt kör rullskidpass. Under skidsäsongen blir det längre åkning varvat med teknikträning, lekar och stafetter. Vi tränar både skate och klassiskt.

Övrig information: Vi tränar främst på Skidstadion men kan ibland vara på andra ställen. Information om vilken typ av träning och samlingsplats skickas ut (via SportAdmin/e-post) inför varje träningstillfälle.

 

Ledare: Katarina Lindqvist, Jonas Thelander och Therese Lindqvist

Födda 2008

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar ocb torsdagar kl. 18.30-20.00

Fokus: Vi börjar med barmarksträning och kommer att bla. springa , enstaka rullskidspass , spänst och skidgång. Under snömånader tränar vi 2 ggr/ v , både skate och klassiskt.

Övrig information:

 

Ledare: Björn Mossberg

Födda 2007

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar och torsdagar 18.30-20.00, samt lördag (när det inte är tävling) kl 10.30-12.00. På lördagar träffas vi under barmarkssäsongen i Ladängen och när snön kommit samlas vi på stadion, om inte annat anges.

Fokus: Vi tränar varierat, kör riktigt tufft ibland och har mycket roligt på skidor! Många av oss har åkt skidor länge, andra något år. Vissa vill tävla mycket, andra bara ibland eller inte alls. Oavsett det är varje träningskväll fylld av lust och skidglädje! Under barmarkssäsongen blandar vi löpning och skidgång med styrka och spänst och åker rullskidor (både klassiskt och skate). På vintern varvar vi skate och klassisk skidåkning. Vid klassisk åkning skall skidorna vara vallade och testade innan träningsstart. Vätskebälte bör alla ha med.

Övrig information:  Träningsplanering skickas ut via e-post inför varje träningsvecka. När skidsäsongen är över kör vi träning en gång i veckan fram till sommarlovet, info om träningsform, dag, tid och plats skickas ut via e-post inför varje vecka.

 

Ledare: Ulf Bernhardsson

Ungdom Motion

Just nu har vi ingen verksamhet i denna grupp, har du intresse av att starta upp denna grupp igen är du välkommen att höra av dig till [email protected]

Uppstart:

Träningstider:

Fokus: Vårt enda mål är att skapa stimulerande och roliga träningar. Om detta kan ge deltagarna en grund att stå på för ett fortsatt tränande genom livet, har vi lyckats.

Övrig information: Åldersspann 12-16 år för deltagande ungdomar. Ungdomarna kan åka klassiskt och skate, men tränar hellre än tävlar. Vi tränar ihop med våra medlemmar i Parasektionen, några gånger per månad och med träningen som grund lär vi känna varandra. Under barmarkssäsongen planeras träningen beroende på väder och vind och det kan bli stavgång, löpning/lufsa på skogsstigar, rullskidor m.m. Maxantal 10 stycken ungdomar. Deltagare ska vid varje träning ha med sig: vattenflaska, pannlampa, och en förstärkningsjacka och torr mössa, att ta på efter träningen.

Träningsavgift

Träningsavgiften för ÖSK Ungdom är 500 kr. Medlemskap i klubben är också ett måste och det kostar 250 kr för enskild medlem eller 600 kr för familj.