Navigering

ÖSK Ungdom

Om

Välkommen till Östersunds SK:s ungdomsverksamhet! Om du inte redan är med, är det bara att hänga på!

Vi har träningsgrupper för barn/ungdomar i åldrarna 9-16 år och grupperna är åldersindelade efter barnens födelseår. Den här säsongen kommer barn födda 2014 att utgöra den yngsta gruppen, och ungdomar födda 2007 den äldsta.

Vi tränar på Östersunds skidstadion tisdagar och/eller torsdagar samt de äldsta grupperna tränar också på lördagar. På tisdagar och torsdagar samlas vi vid det så kallade Nya sekretariatet och alla grupper samlas kl. 18.30. Varje träningsgrupp svarar för att information om träningar, fikakvällar, läger etc. sprids till alla deltagare, det är därför viktigt att familjerna lämnar sina kontaktuppgifter.

Köldgräns är -15 grader.

Ungdomssektionen brukar arrangera ett barmarksläger och ett snöläger per säsong som brukar locka många deltagare. Läger är väldigt roligt, och utvecklande sätt att träna och skapa gemenskap. Vi tar ut en avgift per deltagare. ÖSK brukar dessutom ha en hemmalägerdag, där alla sektioner träffas.

Föräldrars medverkan är viktig! Vi kan alltid bli fler ledare, så är du som förälder intresserad av att vara med – säg bara till! Utbildningar erbjuds regelbundet och vi är ett fint ledarkollektiv som varit med olika länge och gärna hjälper till. Föräldrar är hjärtligt välkomna att delta under träningskvällarna och förväntas hjälpa till vid klubbens olika aktiviteter, t ex som funktionär vid klubbens tävlingar och vara med och arrangera fikakvällar för ungdomsgrupperna. Ungdomssektionen brukar också sälja exempelvis tunnbröd för att få extra intäkter till verksamheten, vid sådana tillfällen är också föräldrar viktiga.

Födda 2015

Uppstart: 19 sept

Träningstider: Tisdagar 18.30-19.30

Fokus: Verksamheten kommer att likna övriga grupper. Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans.

Övrig information: Vår grupp är just nu fullbokad men är du intresserad att vara med så kontakta Sara för mer information.

 

Ledare: Sara Wickenberg

Födda 2014

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar 18.30-19.30

Fokus: Verksamheten kommer att likna övriga grupper. Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans.

Övrig information:

 

Ledare: Anna Sörensson

Födda 2013

Uppstart: 19 sept 2023

Träningstider: Tisdagar 18.30-19.45, (Snösäsong även Torsdagar 18:30-19:45)

Fokus: Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans. Vi försöker följa skidförbundets riktlinjer vad gäller skidutbildningen och alltid med föreningens värdeord: Glädje, Kamratskap och Lika värde som ledord.

Övrig information: Vi är en stor grupp men försöker hela tiden anpassa ledarantal och tränare för att på ett bra sätt ta hand om nya och befintliga som vill åka skidor med oss. Hör av dig om du vill komma och åka skidor med oss eller bara har frågor.

 

Ledare: Svante Lundberg (076-2101450) och Hans Nordell

Födda 2012

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: 18:30

Fokus: Verksamheten kommer att likna övriga grupper. Vi kommer under säsongen träna skidor, klassisk och skate, leka, öva på balans och ha roligt tillsammans.

Övrig information: Under hösten tränar vi med löparskor på fötterna och kläder efter väder fram till konstsnön/snön möjliggör skidåkning.

 

Ledare: Petter Kindmalm

Födda 2011

Vi är en stor grupp och har begränsade möjligheter att ta emot fler ungdomar i gruppen just nu. Hör av dig till Erik (se nedan) för att få aktuell info.

Uppstart: I augusti, datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar och torsdagar 18:30-20:00.

Fokus: Vi tränar på lekfullt sätt för att öva grundläggande färdigheter (balans, koordination, mm), grunderna i skidteknik och tränar kondition som en del av upplägget. Vi lägger också stor vikt och engagemang på att bygga en stark gemenskap.

Övrig information: Under hösten tränar vi mest med löparskor på fötterna, med eller utan stavar. Vi kör också en del rullskidor. Så snart konstsnön/snön möjliggör skidåkning så byter vi till skidor så klart.

Födda 2009-2010

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar och torsdagar 18:30-19:45, vissa veckor kommer vi att flytta en av träningarna till lördag förmiddag.

Fokus: Vi tränar varierat och försöker ha mycket roligt tillsammans! Under barmarkssäsongen blandar vi löpning och skidgång med grundläggande färdigheter som balans, koordination och spänst. På vintern varvar vi skate och klassisk skidåkning. Allt sker i en lekfull miljö där glädje och kamratskap står i fokus.

Övrig information: Under hösten tränar vi med löparskor på fötterna och kläder efter väder fram till konstsnön/snön möjliggör skidåkning. Ta gärna med mössa, vantar och en torr tröja/jacka att ta på sig efter träningen.

 

Ledare: Anders Ingebrand, Magnus Åström, Ismail Ouraich, Jerry Ahrlin, Laila Kveli, Katarina Lindqvist, Jonas Thelander och Therese Lindqvist

Födda 2008

Uppstart: Datum kommer senare

Träningstider: Tisdagar ocb torsdagar kl. 18.30-20.00

Fokus: Vi börjar med barmarksträning och kommer att bla. springa , enstaka rullskidspass , spänst och skidgång. Under snömånader tränar vi 2 ggr/ v , både skate och klassiskt.

Övrig information:

 

Ledare:

Projekt Skidglädje

Östersunds SK har startat ett projekt med stöd från Sparbanksstiftelsen kopplat till ÖSK:s vision “Skidglädje för alla hela livet”. Projektet startade i november 2023 och avslutas i september 2024.

Projektet riktar sig mot ungdomar 13-18 år (födda 2006-2011). Syftet med projektet är att motivera ungdomar till skidglädje och att få fler att vilja fortsätta åka skidor hela livet. Målet med projektet är att få fler längdskidaktiva ungdomar lokalt i Östersunds SK och regionalt i Jämtland/Härjedalen.

 

Läs mer om projektet i Projekt Skidglädje

 

Ansvariga: Johanna Nordqvist och Oskar Åslund

Ungdom Motion

Just nu har vi ingen verksamhet i denna grupp, har du intresse av att starta upp denna grupp igen är du välkommen att höra av dig till [email protected]

Fokus: Vårt enda mål är att skapa stimulerande och roliga träningar. Om detta kan ge deltagarna en grund att stå på för ett fortsatt tränande genom livet, har vi lyckats.

Övrig information: Åldersspann 12-16 år för deltagande ungdomar. Ungdomarna kan åka klassiskt och skate, men tränar hellre än tävlar.

Träningsavgift

Träningsavgiften för ÖSK Ungdom är 500 kr. Medlemskap i klubben är också ett måste och det kostar 250 kr för enskild medlem eller 600 kr för familj.