Navigering

Vasaloppsveckan 2020 med ÖSK

05 march 2020 av markus

Nils Persson, Jenny Larsson, Zebastian Modin!...Ännu en Vasaloppsvecka är genomförd och vi sammanfattar en vecka med många deltagare från ÖSK

Ännu en Vasaloppsvecka är genomförd och vi sammanfattar en vecka med många deltagare från ÖSK från flera sektioner, varierande förutsättningar i spåren, många finfina prestationer som inkluderar placeringar och uppfyllda drömmar. Totalt har över 60 st ÖSK:are slutfört något av veckans lopp.

Vasaloppet blev en utmanande dag för många deltagare men några stack ut och visade stark form. Hatten av till Nils Persson som blev 7a!! i herrklassen och brorsan Emil kom in på 18e. I damklassen levererade Jenny Larsson en 8e plats i damklassen och Sofie Elebro en 16e plats. En speciellt omnämnande går även till vår parasportare Zebastian Modin som gjorde otrolig prestation som med sina ledsagare genomförde Vasaloppet under tuffa förhållanden.

Veckan började med en blöt Tjejvasan där Jenny Larsson redan där körde grymt bra och blev 5a och junioren Karolina Hedenström blev 21a.

Under Ungdomsvasan var det över 500 skidande ungdomar i åldrarna 11-16 år. Även där var det några ungdomstjejer från klubben som sken ikapp med solen längs Vasaloppsspåret.

Det har även varit deltagare från ÖSK i Öppet spår, Vasaloppet 45, Vasaloppet 30 och Nattvasan.

En applåd till alla som genomfört något av loppen under veckan. Bland dem finner vi t ex en som genomför sitt första Vasalopp efter åkt skidor 1,5 år och en annan har efter en cancerbehandling gjort sitt livs lopp när hon ställde passerade mållinjen i Mora.