Navigering

Sprintstjärnan Linn Svahn skänker pris-pengar till ÖSK

11 february 2021 av markus

I samband med årets Idrottsgala utsågs Linn Svahn till årets kvinnliga idrottare. Därmed tog hon även hem Hejapriset som delades ut i samarbete med Idrottsgalans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Svahn valt att ge till sin hemklubb Östersunds SK där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Östersunds SK står för glädje, kamratskap och lika värde. Jag vill bidra till att klubbens ungdomar fortsatt kan åka skidor och ha kul tillsammans, säger Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Under årets Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Till vinnarna i fem kategorier, årets kvinnliga och manliga idrottare, årets nykomling, årets prestation samt årets lag delades även ett Hejapris ut i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Som vinnare av årets kvinnliga idrottare vann Linn Svahn 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings eller idrottsförbunds ungdomsverksamhet.

– Jag har valt Östersunds SK för att jag vill ge tillbaka till den klubb som ger mig så mycket. Nu under pandemin har klubben haft det tufft samtidigt som intresset för skidåkning har ökat, säger Linn Svahn.

För Östersunds SK kommer pengarna som en glad överraskning.

– Tack Linn och Svenska Spel! I en idrottsförening, stor eller liten, krävs det alltid en viss summa pengar för att göra något extra roligt och bra för medlemmarna. I Östersunds SK är vi över 600 medlemmar, varav hälften är barn och ungdomar. Nu kan de se fram emot en extra rolig säsong med det här tillskottet. De får själva, med hjälp av sina ledare, vara med och bestämma vad, säger Anders Edvinsson, ordförande i Östersunds SK.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, hoppas och tror att prispengarna från Hejapriset ger fler unga chansen att få ta del av idrottens gemenskap och glädje.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. I samband med Idrottsgalan där några av våra främsta atleter hyllas känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas ungdomsverksamheter. Jag är övertygad om att Östersunds SK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt och vem vet, kanske är det till och med moderklubben för en av våra framtida idrottsstjärnor, säger Jimmy Sandberg.

 

 

Övriga vinnare av Hejapriset 

Armand Duplantis utsågs till årets manliga idrottare och vann utmärkelsen årets prestation

Dejan Kulusevski utsågs till årets nykomling

Lag Hasselborg utsågs till årets lag

 

Läs mer om Svenska Spels sponsring av svensk idrott