Navigering

Skidglädje skapas i ÖSK Parasport Barnskidskola

15 february 2021 av markus

En av våra nyheter inför denna säsong var att klubben skulle starta upp en barnskidskola inom parasport. Denna barnskidskola är första av sitt slag i Sverige! Barnskidskolan är nu i full gång och sprider mycket skidglädje bland både deltagarna och ledare.

ÖSK Parasport Barnskidskola riktar sig mot barn i åldern 7–12 år med syn-, rörelse- eller intellektuella funktionsvariationer. Barnskidskolans målsättning är glädje, kamratskap och utveckling på snö. Detta uppnår vi genom övningar på skidor som utvecklar barnets färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans.

Det har varit ett intresse att delta i årets barnskidskola. Det är 9 st barn som deltar med olika funktionsvariationer. De träffas på skidstadion för övningar på skidor som utvecklar barnens färdigheter samtidigt som de har kul tillsammans.

Sara som är en av ledarna säger detta om gruppen:

Barnens och föräldrarnas positiva inställning och glädje i skidspåret gör oss stolta över vad vi startat och att vi dessutom är först i Sverige att ta initiativet känns stort. Vi hoppas kunna inspirera fler runt om i landet! Man märker hur mycket barnen uppskattar att få tillhöra en grupp på det här sättet. Det visade sig extra tydligt när vi delade ut klubbmössor och barnen direkt börjar prata om att det är något som dom ska ha på sig varje dag. Det är svårt att som ledare inte dras med i glädjen.