Navigering

Östersunds SK satsar på framgångar med en egen vallalastbil!

17 october 2022 av markus

Östersunds SK är en klubb med stor bredd och många elitaktiva åkare. För att skapa goda träningsförutsättningar för våra åkare så investerade klubben i ett rullskidband förra säsongen. Nu tar klubben nästa steg och lägger fokus på att förbättra förutsättningarna på tävlingar och investerar i en vallalastbil.

Vid senaste årsmötet beslutades strategi 2022-2026 för Östersunds SK där ett av klubbens mål är att vara en klubb med bredd och elit i världsklass. Nu tar klubben ett spännande kliv för att uppfylla det målet. Klubben har investerat i en vallalastbil för att skapa de bästa möjligheterna för våra åkare att prestera på tävlingar och skapa en elit i världsklass. Vallalastbilen har ett utrymme på ca 25 kvm och ger vallarna en arbetsmiljö i absoluta toppklass. Med skidor och vallor redan på plats är det bara för vallachefen Lars Tallbom och klubbens vallare att koppla in strömkabeln och börja jobba.

- Med en egen vallalastbil skapar vi bättre förutsättningar för våra vallare att prestera och leverera skidor i toppklass till våra aktiva på tävlingar. Viktigt är också att det skapar det en bättre och hälsosammare arbetsmiljö ute på tävlingar för vallarna, säger klubbens ordförande Anders Sundin.

Med några veckor kvar innan säsongens första tävling väntar nu arbetet att rusta upp vallalastbilen efter ÖSK:s behov och fundera ut hur den ska stripas så det syns när Östersunds SK är på tävlingar.

 

För ytterligare information se kontakta:

Ordförande: Anders Sundin, 070-222 66 48

Sportchef: Lennart Ivarsson, 070-347 35 71