Navigering

Äntligen är Blodomloppet tillbaka!

01 august 2021 av markus

Blodomloppet och Lilla Blodomloppet är tillbaka! Den 23 aug ses vi i Badhusparken och lyfter vikten att ge blod.

Förra året blev det paus med motionslopp men nu är vi äntligen tillbaka med Blodomloppet och Lilla Blodomloppet.

Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. Blodomloppet erbjuder deltagarna valet att välja antingen 10 km promenad/löpning eller 5 km promenad/löpning. De som deltar i loppet får en nummerlapp, Blodomloppets t-shirt, medalj, en gåva (för dig som anger att du är blodgivare i din anmälan) och picknickkasse (för lag om fem personer som deltar i våra fysiska lopp).

Under sommaren beslutades att de lättnader av restriktioner gör det möjligt att från och med augusti arrangera fysiska lopp med upp till 900 deltagare, i enlighet med gällande restriktioner och rekommendationer. Så den 23 augusti kommer Blodomloppets turné till Östersund och Badhusparken. Med tanke på att det fortfarande råder pandemi kommer Blodomloppet inte bli exakt som vi är vana, men näst intill. Vi kommer fortsatt på plats att erbjuda uppvärmning, gemensamt startskott, picknick efter loppet och prisutdelning. Och vi kommer att uppmuntra deltagare att tänka på att hålla avstånd till andra deltagare för att skapa säkra lopp.

Förutom Blodomloppet arrangerar vi även Lilla Blodomloppet för barn upp till 12 år där de kan välja att springa mellan 500 m och 1500 m. Förutom en t-shirt och nummerlapp får alla barnen en medalj och en fikapåse som sponsras av Ica Maxi Östersund.

Läs mer om tävlingarna på knapparna nedan.